Velkomstbrev – start i terapi

Dette velkomstbrev er væsentlig information til dig – inden du starter i terapiforløbet, så læs dette igennem. På den måde har du forberedt dig bedst muligt til at få en god start på dit forløb.

Når du skal starte i terapi

Der er nogle rent praktiske ting, som du skal vide, inden du starter i terapi hos mig – derfor dette indlæg.

Corona forholdsregler: Vi holder god afstand, spritter af og al terapi vil foregå udenfor i den friske luft. 

Jeg henter dig hver gang ude på p-pladsen, da terapien kun foregår udendørs. Vi har mulighed for at være i læ i uderummet, finde en hyggelig siddekrog i haven eller lave walk-and-talk i den omkringliggende natur.

Ønsker du, er det naturligvis muligt at lave terapien telefonisk eller over en enkel og sikker videoforbindelse.

Velkomstbrev med praktisk info

Jeg anbefaler altid, at man medbringer noget at notere med på undervejs. Husk fornuftig påklædning, og tag gerne et tæppe med, hvis det er køligt.

Mit uderum er et lokale, der giver god læ og fungerer som base – herudfra kan vi bevæge os rundt. Når det er er koldt i vejret, er det godt med uderummet, hvor der er varmetæpper og brændeovn.

Husk fornuftig påklædning efter vejret, medbring gerne notesbog og andet du måtte behøve. 

Find vej til p-pladsen & venterummet

Du finder vej til ”Psykologen på Landet” ved at køre helt ud af Assedrup – når du kommer oppe fra Odder-/Århusvejen. Vær ops på at nogle GPS kan drille og vil guide dig op til nr 27 midt i Assedrup, men dette er forkert.

Skiltet ved vejen, der viser at her er indkørslen til Psykologen på Landet.

Først når du er kørt ud af Assedrup, drejer du ind til venstre lige efter byskiltet.

Her står et lille skilt med ”Psykologen på Landet”.

Kommer du over broen ved Rævs Å, er du kørt en smule for langt.

Tager du letbanen til Assedrup station, går du til højre i t-krydset og helt ud af Assedrup – det tager 4 minutter at gå op til nr. 43.

Du finder p-pladsen for enden af vores grusvej – helt oppe ved hækken og gitterporten. Her er også venterummet.

Venterummet hos psykologen på landet er også udendørs..

Venterummet er ude på p-pladsen nær folden, hvor jeg kommer ud og henter dig til den aftalte tid. Jeg har håndsprit og terapihunden Milton med – hvis vi har aftalt at han skal være med. Ellers vil Milton naturligvis ikke deltage.

Terapihunden Milton kan være med til sin terapi.

Forbered dig på at starte i terapi

Der er flere måder hvordan du kan forberede dig til den indledende samtale og dit terapiforløb.

Erfaringer?

Når vi mødes til den indledende samtale, vil jeg høre dig ad om du har gået i terapi før – og hvad du især tog med derfra. Så har du tidligere gået hos en psykolog, må du meget gerne overveje, hvad der hjalp dig videre dengang – det kan give mig et vigtigt hint om i hvilken retning vi kan gå.

Har du aldrig før gået i terapi og er det din første gang hos en psykolog, så kan du prøve at kigge lidt rundt på min blog – her kan du få indblik i, på hvilke måder jeg laver terapi, og hvordan vi kan tale om tingene. Du kan eks læse om: “Hvordan du får mest ud af din angstbehandling“, “Tankehåndtering – overspringshandling” eller lidt om hvordan andre psykologer kan komme igang med at lave walk-and-talk.

Hvad ønsker du at arbejde med?

Tænk på hvad du egentlig ønsker at få ud af terapien – hvad det er, som du har brug for at arbejde med. Og hvorfor?

Hvad savner du?

Hvorfor er dette vigtigt for dig?

Er der noget som står i vejen for det, som du gerne vil kunne gøre?

Hvad vil du egentlig begynde at gøre mere af, når disse barrierer ikke længere står i veje for dig?

Er der noget som du har behov for at lære – for at kunne gøre dette?

Dette er nogle spørgsmål, som jeg vil være meget interesseret i at tale med dig om. Nogle kan være meget svære at besvare, men det er vigtigt at vi kommer omkring det i terapien.

Trivselsskema WHO-5

Du har også mulighed for at svare på fem spørgsmål i WHO’s trivselsskema – om hvordan du har det. Jeg har erfaring med, at mine klienter er glade for at have udfyldt dette trivsels-skema før terapien begynder.

De fem enkle spørgsmål giver et billede af hvordan du trives eller ikke trives i livet. Du kan besvare det igen, når du er færdig med terapien. På den måde kan du bruge skemaet til at sammenligne din trivsel – før og efter terapiforløbet.

Du finder WHO’s trivselskema ved at følge linket her…

Du kan vælge at printe skemaet ud eller blot skrive dine fem svar ned. Når vi mødes til den indledende samtale, har jeg også et print med, så vi kan udfylde det i fællesskab, hvis du ønsker dette.

Nogle kan føle, at det er vigtigt at nedskrive deres historie og maile til mig – dette er ikke et krav, men du må gerne gøre det, hvis det kan give dig et overblik eller hvis det føles rigtig at gøre.

Ændre – aflyse en aftale

Busk med bær fra terapihaven.

Det er altid muligt, at ændre en aftale fra fremmøde til en video/online eller telefonisk samtale.

Men bliver du nød til at flytte eller aflyse en aftale, skal det ske senest dagen før – inden kl 16.00. Herefter hæfter du for at dække fuld pris.

Skriv helst mail: kontakt@psykologenpaalandet.dk

Afbudsregler generelt – opdateret d. 22-02-22

Du skal melde afbud senest dagen før og inden kl 16.00.

Dette gælder uanset om du er syg med corona eller en anden sygdom, om du har syge børn hjemme eller er på anden vis blevet forhindret til at deltage i vores samtale. Uanset din årsag – vil du blive afkrævet fuld betaling for den planlagte tid.

Dette gælder også hvis du ellers får dækket dit behandlingsforløb via forsikringen. Forsikringen betaler ikke for afbud/udeblivelser. Dette skal du selv betale.

Eneste undtagelser er, hvis du er kommet akut på hospitalet (og derfor ikke har kunnet skrive til mig) eller hvis der har været dødsfald af en nærtstående.

Ændre fra fysisk fremmøde til online session

Har du symptomer på eller er der mistænke om, at du kan være smittet med corona, skal du ikke møde op.

Du har altid mulighed for kunne at ændre din session til at foregå online (video- eller telefonisk samtale ).

Du skal bare skrive mail til mig, så jeg har mulighed for at sende dig et link få minutter forinden vores samtale. Det er helt fint, at du ændre din session til at foregå online – også på selve dagen.

Du behøver således ikke give mig besked om at lave sessionen om inden dagen før inden kl 16.00, men du må naturligvis meget gerne.

Jeg henter dig ude i venterummet…

Ser frem til at byde dig varmt velkommen på Assedrupvej 43 – og til et konstruktiv samarbejde. 

De bedste hilsner fra 

Karina Thomsen, ”Psykologen på Landet”