CSR – siden hos Psykologen på Landet

Psykoterapi i det grønne & ansvarlighed

Jeg har oprettet denne Corporate Social Responsibility, CSR-side, hvor du kan læse om, hvad jeg gør af diverse tiltag for social ansvarlighed, miljøet og for at støtte op omkring FN’s verdensmål.

Som inspiration lader jeg mig inspirerer af : https://www.ds.dk/da/om-standarder/ledelsesstandarder/iso-26000-csr/csr-guide/de-syv-kerneomraaderhttps://www.ds.dk/da/om-standarder/ledelsesstandarder/iso-26000-csr/csr-guide/de-syv-kerneomraader

Mælkebøtte fra haven.

Ja, selvom det kun er en smule, som jeg selv egentlig KAN gøre, så har miljøet og bæredygtighed på flere områder altid lagt mig meget på sinde.

Jeg har som helt ung været meget aktiv i flere miljøorganisationer og lavet frivillig arbejde.

Derfor ved jeg, at det er vigtigt, at arbejde lokalt med gode tiltag – også selvom de kan forekomme små og nyttesløse i det store perspektiv.

Men vi skal hverisær begynde et sted, og hvis blot jeg kan inspirere et par andre med nogle af mine gode ideer – så vil det på sigt blive bedre, også globalt set.

Siden vil blive løbende udvidet, efterhånden som jeg kommer igang med flere tiltag, så følg endelig med herinde 🙂

Corporate Social Responsibility (CSR)

CSR handler grundlæggende om virksomheders samfundsmæssige ansvar.

Med en CSR-side viser jeg hvordan og med helt konkret tiltag, hvilke initiativer jeg har prøver at tilgodese og forbedre samfundet – ud fra sociale vilkår, klima og miljø.

csr-maerket logo

Psykolog i Odder – lokal samfundsudvikling

Et af de kommende tiltag vil blive et tilbud til Odder bys virksomheder, selvstændige og ledere.

Jeg er i gang med at planlægge et kommende fyraftensmøde som psykolog i Odder. Her vil jeg fortælle om stress, hvad der giver stress, hvordan man kan opdage stress, og især om hvad den enkelte kan gøre for at forebygge stress blandt deres ansatte, medarbejdere og dem selv.

Mit håb er, at der vil være motivation for efterfølgende at starte en supervisionsgruppe op. Hensigten er, at jeg kan bistå med at bidrage fagligt i omstillingsperioden, og at selve supervisionsgruppen kan hjælpe hinanden i dette fortrolige rum.

Det er nemlig oftest sådanne, at selvom du er blevet top inspireret til at lave ændringer – så er det møj svært at føre ud i livet. Og tingene har en tendens til at forblive de samme.

Jeg glæder mig allerede til at give mit bidrag.

Miljøvenlige tiltag i klinikken

Papirforbruget er på et minimum, og jeg har planer om at blive endnu mere digitaliseret.

Jeg er gået fra at have diverse arbejdsark liggende udprintet på papir – til nu yderst sjældent at printe ud til klienter. Det meste kan vi lave på tavlen eller tale sammen om.

Håndklæderne på toilettet er ikke papir, men genanvendelige små hæklede klude.

Du husker dem måske fra din bedstemor, der havde fine hæklede klude mellem de pæne tallerkener?

Jeg har funder dem i diverse genbrugsforretninger og synes de fungere strålende.

Du tager en til at tørre dine hænder i, og smider den derefter ned i kurven. Så bliver de vasket og hængt til tørre.

Kan nu bruges endnu en gang 🙂

Kurv med egne æg

Selvforsyning

Herude på landet er vi selvforsørgende med meget. Mere lokalt bliver det ikke …

Vi har høns og ænder der giver os de bedste æg. Og ja – andeæg kan sagtens spises. De er en halv gang større, med mere fedt og protein. Andeæg bliver til de bedste spejlæg – og fantastiske til at bage med.

Det er en stor fornøjelse at gå ud med kurven og hente dagens æg ind.

Jeg bliver altid dybt taknemmelig over, at kunne udføre denne handling – at jeg nu bor et sted, hvor vi har alle disse vidunderlige dyr, og at de bidrager til vores husholdning på denne vis.

Livet er da en fantastisk opfindelse!

Vores egne kalve på engen - vi laver vores eget oksekød.

Her ses min mand, Morten nede på engen, hvor vi ofte har nogle kalve/ungdyr til at gå sommeren over. Til efteråret får vi dem skudt nede på engen, og ordnet hos det lokale slagterhus.

På denne måde har vi kød til hele året – med god samvittighed, da dyrene dør med munden fuld af æbler fra haven – de mærker ingenting… Jeg bliver meget bevæget hver eneste gang, men det tænker jeg nok, er et godt nok tegn på min følelsesmæssige tilstand. Man må godt blive bevæget, når de smukke dyr dør – og være taknemmelig over at deres bidrag.

I år 2022, kommer det ikke til at ske. De små kalve som går dernede i år, er ikke vores – vi forpagter jorden ud.

Desuden spiser vi mindre og mindre kød hos os. Vi er blevet utrolig glade for at spise vegetarisk – så køkkenhaven er ved at blive udvidet 🙂

Reklamebeskyttelse er en del af min cpr, så jeg ikke bruger tid og energi på unyttige ting.Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.