Sådan foregår online terapi

Jeg tilbyder psykologisk samtale telefonisk eller online – over en sikker og enkel videoforbindelse. Online terapi er nem at gå til og fungere godt.

Dette indlæg blev skrevet under Corona og giver et billede af udfordringerne ved at lave terapi var den gang.

Aktuelt set tilbydes terapi både telefonisk, online eller med fysisk fremmøde.

Vi lever i en særlig udfordrende tid, hvor meget ikke er som det plejede at være. Nogen kan have en ide om, at online terapi ikke virker, og at den almindelige fremmøde med “Face2Face”, er det eneste, der duer. Men dette er langt fra sandt.

Jeg vil gerne dele lidt ud af egne erfaringer. Håber på, at få flere til at afprøve online terapi i denne særlige periode, hvor vi bliver nød til at tænke ud/ind ad boksen og finde nye veje…

Men er online terapi lige så god som almindelige sessioner, hvor vi mødtes F2F?

Øget risiko for smitte

Siden de nye og mere smitsomme coronavisus-varianter er dukket op, har jeg besluttet at lukke helt for ned for fysisk fremmøde. I disse tider foregår al terapi over video eller telefonen. Dermed er det desværre ikke længere muligt, at du møder op hos mig til din session.

terapi udendørs - at opleve den smukke natur

“Men når du nu laver al terapien udendørs og vi jo spritter af og holder god afstand – kunne vi så ikke ses og lave terapi?

Jo – det ville jeg også meget hellere, men det går ikke.

Jeg vil ikke risikere hverken selv at blive smittet – eller udsætte mine klienter for blive smittede ved et besøg hos mig. Mange som kommer hos mig er enten selv i særlig risiko – eller kender nogen, som er mere udsat for at opleve alvorlige konsekvenser, hvis de bliver smittede med Corona.

Online terapi er ikke helt det samme som at mødes på almindelig vis, men det er meget bedre end at vente!

Hvad er online terapi?

Online terapi vil sige, at vi ikke mødes fysisk, og bruger elektroniske midler til vores samtale. Det kan enten foregå med video, så vi kan se hinanden imens vi taler – eller som en telefonisk samtale.

Helt praktisk foregår det ved, at du vælger, om vi skal have en session med video eller som en telefonsamtale.

Vælges telefonen – så modtager du få minutter før den aftalte tid et link til en sikker forbindelse. På det aftalte tidspunkt trykkes på linket, du fravælger video – og jeg lukker dig ind i vores chat room, hvor vi i trygge rammer kan have vores fortrolige samtale.

Vælges video – så modtager du få minutter før den aftalte tid et link til en sikker forbindelse. På det aftalte tidspunkt trykkes på linket – og jeg lukker dig ind i vores chat room, hvor vi i trygge rammer kan have vores fortrolige samtale.

For begge online muligheder gælder, at du skal være et sted, hvor du føler dig tryg og hvor du kan tale fortroligt.

Tænk også på, at have din kalender og en oplader i nærheden, gerne lidt at drikke/tørre øjnene med samt noget at notere ned med i løbet af samtalen. Så er du klar!

Fordele ved online terapi

Vi kan sagtens lave god og ansvarlig terapi online – både med en sikker video forbindelse eller som en telefonisk samtale.

Det er oplagte fordele ved online terapi: klienter behøver ikke køre langt for at få terapi af mig, og de kan deltage i terapeutisk forløb siddende trygt derhjemme.

At have en terapeutisk samtale over over telefonen, kan noget særligt. Da jeg begyndte med online sessioner i foråret 2020, startede jeg med kun at have video-samtaler. Først tænkte jeg ikke selv på, at det kunne være en god ide også at lave terapi over telefonen. Måske troede jeg dengang, at den terapeutiske session ville være bedst, hvis man kunne se den anden person samtidigt.

Men jeg er blevet klogere… Det er som om, at der kommer et andet nærvær for samtalen. Det kan gøre terapien endu mere intensiv. Mange er overraskede over, hvor meget de får ud af terapi via en telefonisk forbindelse.

For nogle kan telefonen være at foretrække fremfor video, da billedet kan være distraherende. Det kan også være irriterende ikke at kunne se hinanden i øjnene, men kun se ind i et lille kamera. Men der er også fordele ved video. Eksempelvis viste en klient spontant mig en tegning, som han selv havde lavet.

Hvornår åbner du igen op for F2F terapi?

Det ville jeg ønske, at jeg ville kunne svare på – men alt er jo kun et gæt. Jeg plejer at sige, at der åbnes for at modtage klienter på Assedrupvej 43 igen, når det er forsvarligt – altså når smitterisikoen er meget bedre under kontrol.

porten ved venterummet - indgang til Psykologen på Landet.

Glæder mig til at byde Jer velkommen igen

Det blive dejligt at kunne ses igen – og lave terapi ansigt til ansigt.

Siden Covid-19 slog igennem, har jeg kun lavet terapi udendørs. Venteværelset er flyttet ud på p-pladsen – “Vente-rum” – og praksis lokalerne på 1. sal er lukkede for klienter. Dog har det stadig været mulig at benytte sig af toilettet 🙂

Således har jeg siden marts 2020 udelukkende lavet terapi og supervision udenfor. Der er blevet udvidet med et Uderum – et rummeligt lokale med masser af plads, brændeovn og skydedøre, der åbner op til den smukke udsigt og friske luft.

Gårdspladsen set indefra uderummet. Coronasikker terapi udendørs.
Gårdspladsen kan også bruges til sessioner – set inde fra Uderummet

Og jeg vil fortsætte med at lave terapi udendørs, når jeg lukker op igen – gående eller siddende i mit nye uderum. Glæder mig til at byde alle varmt velkomne – indtil da, stay safe.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.